Lambassadeur tot je dienst

We stellen je graag onze lamschef voor. Voor hem is lamsvlees een onuitputtelijke bron van kookinspiratie!


Chef Céderic Demey

De jonge en talentvolle chef Céderic Demey werd aangesteld als Belgisch ambassadeur voor Europees lamsvlees. Hij is nog maar 32 maar kan al een prestigieus curriculum voorleggen. Deze jonge chef verdiende zijn sporen bij Wout Bru, werkte ook in dienst van andere topchefs en had een eigen restaurant. Momenteel runt Cederic het bedrijf By-Ce Events, gespecialiseerd in evenementiële gastronomie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat drie beroepsverenigingen ter promotie van schapenteelt, de Franse Interbev ovins, de Ierse Bord Bia en de Britse AHDB, hem kozen als boegbeeld van de Europese campagne ter promotie van lamsvlees, “Lam. Lekker. Makkelijk. Fun.”, die medegefinancierd wordt door de Europese Unie.
 

Het talent van Cederic wordt unaniem erkend en geprezen, maar zijn eigen visie op de keuken van de toekomst vallen evenzeer in de smaak bij de initiatiefnemers van deze campagne. Authenticiteit, verantwoorde teelt, aandacht voor seizoensgebonden en Europese producten, en kwaliteit van de producten: al deze elementen hebben ervoor gezorgd dat Cederic met enige fierheid de campagne mag belichamen. "Het feit dat het Europees lamsvlees een positief effect heeft op het milieu en de biodiversiteit, dat het jobs oplevert en het sociaal weefsel in landelijke gebieden versterkt, beantwoordt perfect aan mijn eigen overtuigingen over de keuken van de toekomst. Maar ook het smaakaspect, de textuur en de grote variëteit aan bereidingen die het biedt, zowel voor alledaagse maaltijden als voor gastronomische gerechten, hebben eveneens bijgedragen tot mijn besluit om de uitdaging aan te gaan om vol enthousiasme Lambassadeur te worden”, benadrukt Céderic.
 

Als ambassadeur van het Europese lamsvlees in België zal Céderic een reeks recepten ontwikkelen voor alle seizoenen. Hij zal eveneens als jurylid zetelen in een wedstrijd over Europees lamsvlees voor hotelscholen en deelnemen aan verschillende evenementen over hetzelfde thema.