Landbouwers

ENGELSE EN IERSE LANDBOUWERS SCHETSEN EEN BEELD
VAN HUN DAGELIJKS LEVEN


Brian Nicholson

Portret van een landbouwer

Familie

Mijn naam is Brian Nicholson. Ik woon op een schapenhouderij in Kilkenny, een regio in het zuidoosten van Ierland, met mijn vrouw Alison (lerares op een basisschool) en onze kinderen Mia (4) en Drew (2). Ik heb het landbouwbedrijf van mijn grootvader geërfd en ik ben de derde generatie die hier woont. Ik bedrijf al mijn hele leven landbouw: toen ik naar school ging in mijn vrije tijd, en na mijn landbouwopleiding aan het Kildalton Agriculture College in 1998-1999 als fulltime agrariër. 

Meer lezen

Dan Phipps

Portret van een schaapherder

Familie                                                           

Mijn naam is Dan Phipps. Ik woon in een dorp net buiten Newmarket in Suffolk, dat wereldberoemd is om zijn banden met het paardrennen met de Engelse volbloed, wat ook de reden van ons bestaan hier is. Ik woon hier nu 10 jaar, tot voor kort met mijn drie kinderen, die inmiddels het nest hebben verlaten. 

Meer lezen

William Fox

Portret van een landbouwer

Familie

Mijn naam is William Fox en ik woon op een schapenhouderij in Meath, Ierland, met mijn vrouw en onze twee dochters. Na het behalen van mijn universitair diploma landbouw aan het University College Dublin, waar ik zowel praktijk- als academische onderscheidingen heb gekregen, begon ik in 1995 fulltime landbouw te bedrijven. Dankzij mijn loopbaan in de landbouw heb ik de hele wereld gezien. Zo heb ik op landbouwbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Australië gewerkt. Naast landbouw houd ik van fotografie, reizen, dieren in het wild, natuur, zwemmen en lezen.

Meer lezen

Duncan Nelless

Portret van een landbouwer 

Familie

Mijn naam is Duncan Nelless. Ik woon op een rundvee- en schapenhouderij in de buurt van Morpeth in Northumberland (Verenigd Koninkrijk), samen met mijn vrouw Zoe, zoon Duncan en twee dochters, Imogen en Phoebe. Na de middelbare school ging ik studeren aan Kirkley Hall Agricultural College. Ik was een fervent rugbyspeler en ben nog steeds bezeten van deze sport, maar dan wel als supporter van mijn zoon! Ik hou van lekker eten, zowel om klaar te maken als om op te eten. 

Meer lezen