Lamsbrochettes, snelle auberginekaviaar en yoghurtsaus met munt

VOORBEREIDING: 35 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

25 Beoordelingen

Ingrediënten

Voor 10 brochettes:

  • 800 g lamsbout, gesneden in 30 à 40 niet te grote blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie met look
  • Enkele takjes verse tijm
  • 1 koffielepel kurkuma
  • ½ koffielepel gemalen komijn (kan ook weggelaten worden)
  • Zout en peper uit de molen
  • 2 paprika's

Auberginekaviaar:

  • 800 g aubergines
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 à 4 koffielepels citroensap
  • 4 takjes platte peterselie

Yoghurtsaus met munt:

  • 200 g vaste Griekse yoghurt
  • 1 à 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie met look
  • 4 takjes munt, fijn gehakt

Bereiding



 

Stap 1

Doe de blokjes lamsvlees in een kom. Voeg de olijfolie met look, de tijmblaadjes, de kurkuma en indien gewenst de komijn toe. Meng, dek af met folie en laat rusten.


Stap 2

Prik ondertussen gaatjes in de aubergines en verwijder de steel. Leg ze in een grote schotel, dek ze af en laat ze 12 minuten in de microgolfoven op 900 W koken (ze moeten goed zacht zijn). Laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.


Stap 3

Meng de yoghurt, de mayonaise, de olie en de fijngehakte muntblaadjes. Kruid bij indien nodig. 


Stap 4

Haal de pitjes uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes. 


Stap 5

Snijd de aubergines in de lengte doormidden, haal het vruchtvlees eruit en mix het met de olie, het citroensap, de peterselie, zout en peper tot u een homogene puree krijgt. Kruid bij indien nodig.


Stap 6

Maak brochettes van 3 stukjes paprika en 4 stukjes lam die u afwisselend op het stokje schuift. Laat ze aan alle zijden roosteren op een grill of op de barbecue. Breng op smaak met zout en peper. Dien op met de lauwwarme of koude auberginekaviaar en de yoghurtsaus.


Tip van de chef

Laat het vlees de avond ervoor marineren en roer het af en toe om, zo krijgt het meer smaak. Haal het vlees 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Vervang de paprika's door andere groenten: champignons, kerstomaten ...

Wat vond je ervan?