Quesadilla's met lam en cheddar

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

25 Beoordelingen

Ingrediënten

Voor 6 quesadilla's

  • 600 g lamsgehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 paprika's, in kleine kubusjes gesneden
  • 250 g Parijse champignons, in schijfjes gesneden
  • ½ zakje (20 g) tacokruiden (kant-en-klare mix)
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander

Tortilla's

  • 6 tortilla's of wraps
  • 200 à 250 g gemalen Cheddar
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding


 

Stap 1

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan, laat het lamsgehakt 2 tot 3 minuten op een hoog vuur kleuren en roer het ondertussen om, zodat er geen brokken ontstaan. Voeg de kruiden en 5 cl water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Zet opzij.


Stap 2

Stoof in dezelfde pan de ui en de paprika's gedurende 5 à 6 minuten. Voeg de champignons toe en laat verder bakken tot het vocht uit de champignons is verdampt. 


Stap 3

Voeg het lamsvlees opnieuw toe en meng. Neem van het vuur en voeg de gehakte koriander toe.


Stap 4

Smeer de tortilla's licht in met olie en draai ze om. Beleg de helft met cheddar en de lamsbereiding. Vouw dicht en laat in een grote antikleefpan op een gematigd vuur kleuren tot de kaas gesmolten is.


Stap 5

Snijd de quesadilla in 2 en dien warm op. Serveer er een gemengd slaatje bij van Romeinse sla, tomaten, avocado en rode ui.


Tip van de chef

Vervang de paprika's door rauwe tomaten en de champignons door courgettes of gefruite geraspte wortelen.

Wat vond je ervan?