Boterhammen met lam, pruimen en gorgonzola

VOORBEREIDING: 10 minuten BEREIDINGSTIJD: 5 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 lamsfilet in reepjes
  • 200 tot 250 g pruimen, niet te rijp 
  • 25 g ruccola
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 200 gorgonzolacrème
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 g boter
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Ontpit de pruimen en hak ze in stukjes.


Stap 2

Verhit de olijfolie en boter in de pan, bak de lamsreepjes en de pruimen snel aan op een hoog vuur, doe er zout en peper bij, strooi er vierkruidenpoeder over en houd warm.


Stap 3

Rooster de sneden brood, laat ze lauw worden en besmeer ze met de gorgonzolacrème, doe er het mengsel van lam en pruimen op en strooi er ruccola over.


Stap 4

Serveer de boterhammen met lam samen met een salade.



Tip van de chef

Leg de warme sneden brood liever niet op een bord want dan worden ze zacht door de condensatie eronder. Laat ze lauw worden op een rooster of een schone doek.

Wat vond je ervan?