Crostini's met avocado en gekruid lam

VOORBEREIDING: 5 minuten BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

 
  • 150 g lamsreepjes (steak, filet of lamsbout)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • 1 ciabatta
  • 1 afgestreken tl komijnpoeder
  • 1 afgestreken tl korianderpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 5 el olijfolie
  • verse gehakte koriander
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210° C (stand 7) (of neem een grillpan).


Stap 2

Meng 2 el olie met de komijn, het korianderpoeder en het chilipoeder in een schaal. Voeg de reepjes vlees toe, meng, dek af en laat rusten op kamertemperatuur.


Stap 3

Snijd 12 schuine sneden van gemiddelde dikte uit de ciabatta. Bestrijk ze aan beide zijden lichtjes met olijfolie. Rooster de sneden brood in de oven of in de grillpan.


Stap 4

Prak het vruchtvlees van de avocado samen met het limoensap (naar smaak) met behulp van een vork tot een crème. Kruid naar smaak.


Stap 5

Verhit een pan en doe er het vlees in. Laat het vlees mooi bruin aanbakken. Kruid naar smaak.


Stap 6

Besmeer de crostini's met de avocadocrème, leg het vlees erop en bestrooi met gehakte koriander.


Tip van de chef

Je kunt de crostini's ook op voorhand roosteren; ze hoeven niet warm te zijn. Zorg er wel voor dat je ze pas op het laatste moment belegt, zo blijven ze krokant.

Variatietip: vervang de avocado crème door een puree van aubergines of spliterwten.

Wat vond je ervan?