Gekarameliseerde lamskoteletjes op Japanse wijze

VOORBEREIDING: 40 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 tot 16 lamskoteletjes
  • 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
  • 1 stukje geraspte gember
  • 2 grote eetlepels honing
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
  • 3 eetlepels saké (of witte vermouth)
  • 2 koffielepels suiker
  • Ingelegde gember (facultatief) 

Bereiding

stap 1

Meng in een grote schotel de sojasaus, de mirin, de saké, de suiker en de geraspte gember en voeg de lamskoteletjes toe. Wentel ze goed in de marinade, dek af en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.


stap 2

Verwarm de grill van de oven voor. 
Laat de lamskoteletjes uitlekken (zet de marinade opzij) en schik ze op een serveerschaal, overgiet ze met honing en laat 10 minuten karamelliseren onder de grill van de oven. Draai ze halverwege de baktijd om en overgiet nogmaals met de braadjus. 
Giet de marinade in een kom en voeg de bieslook toe. 


stap 3

Serveer de gekarameliseerde lamskoteletjes met de marinade, de opgelegde gember en in sesamolie gewokte Japanse noedels, sojasaus, wortelstaafjes en lente-uitjes.


Tip van de chef

Bestrooi de lamskoteletjes met geroosterde sesamzaadjes net voor u ze opdient. 

Wat vond je ervan?