Gepaneerde lamsfingers met tonkatsusaus

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 5 minuten Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 g lamssteaks
  • 2 eieren
  • 100 g panko of fijngestampte (niet-gesuikerde) cornflakes
  • 1 bord met bloem
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • Zout en peper uit de molen
  • Frituurolie

Salade: 
  • ¼ witte kool 
  • 2 wortelen
  • 3 eetlepels witte wijnazijn

Tonkatsusaus: 
  • 1 eetlepel Engelse saus (Worcestershire)
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 koffielepels suiker
  • 1 natuuryoghurtje (facultatief) 

Bereiding

Stap 1

Bereid de salade: snijd de witte kool heel fijn met de mandoline, besprenkel ze met de azijn en laat rusten op een koele plaats. 


Stap 2

Bereid de salade: snijd de witte kool heel fijn met de mandoline, besprenkel ze met de azijn en laat rusten op een koele plaats. 


Stap 3

Klop de eieren in een diep bord met zout, peper en lookpoeder. 


Stap 4

Snijd de lamssteaks in staafjes, doe er peper en zout op, rol ze in de bloem, haal ze door de geklopte eieren en de panko. 


Stap 5

Verwarm de frituurolie tot 180 °C, bak de gepaneerde lamsstaafjes goudgeel en laat ze uitlekken op keukenpapier.


Stap 6

Dien de gepaneerde lamsfingers op met de tonkatsusaus en de salade.


Tip van de chef

Dien de gepaneerde lamsfingers op met de tonkatsusaus en de salade.

Wat vond je ervan?