Keizerlijke pilav met lam

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 
  • 350 g lamsreepjes (steak, filet of lamsbout)
  • 250 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 60 g rozijntjes
  • 30 g amandelschilfers
  • ½ bosje verse koriander
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • 2 kardemompeulen
  • 1 kruidnagel
  • ½  capsule saffraanpoeder
  • een snuifje kaneelpoeder (of 1 kaneelstokje)
  • 30 g boter
  • 2 el arachideolie
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1

Doe de reepjes vlees en de fijngehakte ui in een grote stoofpan met de boter en de olie. Laat 5 minuten stoven op een vrij hoog vuur en voeg vervolgens de rijst, de kardemom, de kaneel en de kruidnagel toe. Meng gedurende 1 minuut. Voeg 60 cl water (twee keer het volume van de rijst) toe, samen met het verkruimelde bouillonblokje, de rozijnen en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.


Stap 2

Rooster ondertussen de amandelschilfers in een antikleefpan zonder olie op een matig vuur.


Stap 3

Kruid de rijst naar smaak, voeg de amandelschilfers en de fijngehakte koriander toe. Dien meteen op.


Tip van de chef

Je kunt ook kruidnagel- en kardemompoeder gebruiken. De kardemompeulen kun je ook kort roosteren zodat ze gemakkelijker opengaan en je er de zwarte zaadjes uit kunt halen.

Variatietip: maak het recept klaar met restjes van een lamsbout: snij in dunne plakjes en verwarm deze zachtjes in de pan.

Wat vond je ervan?