Lamsburgers met cheddar en appel-bietsalsa

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 5 minuten Toevoegen aan favorieten

3 Beoordelingen

Ingrediënten

Voor 4 burgers:

 
  • 450 g lamsgehakt 
  • ½ groene appel 
  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 4 burgerbroodjes
  • 75 g geraspte cheddar
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Appel-bietsalsa: 
  • ½ groene appel
  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
  • 100 g zure room
  • zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Bereid de salsa: snijd de ½ appel en de biet in heel kleine blokjes, voeg room en bieslook toe, doe er peper en zout bij, meng en hou koel.


Stap 2

Snijd de ½ appel en de biet met de mandoline in heel fijne schijfjes. 


Stap 3

Meng het lamsgehakt, de cheddar, de mosterd, de peterselie, het zout en de peper. Verdeel de bereiding in 4 gelijke delen en vorm 4 schijven.


Stap 4

Verhit olie in een pan, bak de lamsburgers aan op een hoog vuur (1 minuut per kant) en laat op een gematigd vuur nog 2 tot 3 minuten langs elke kant verder garen. 


Stap 5

Snijd de broodjes in twee en verwarm ze in een toaster.


Stap 6

Dresseer de burgers: bedek de onderkant van het broodje met schijfjes biet en appel, leg er een lamsburger op, bedek met de salsa en sluit met de bovenkant van het broodje. 
Serveer de lamsburgers met groentechips.


Tip van de chef

Doe wat citroensap op de appelschijfjes zodat ze niet verkleuren.

Wat vond je ervan?