Lamscarré met za'atar, seizoensgroenten en gembersaus

VOORBEREIDING: 40 minuten BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2  lamscarrés
  • 800 g seizoensgroenten naar keuze
  • 3 knoflookteentjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 potjes Bulgaarse yoghurt (2 x 125 g)
  • 2 afgestreken eetlepels za'atar (Libanese kruidenmengeling)
  • 2 eetlepels gembersiroop 
  • 2 bolletjes gekonfijte gember op siroop
  • ½  eetlepel maanzaad
  • 5 cl sherryazijn
  • 10 g boter
  • 5 cl olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Meng in een bord de olie, de azijn, de geperste knoflook en de za'atar, voeg de lamscarrés toe en wentel ze goed in de marinade, dek af en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.


stap 2

Ondertussen:

Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
Pel en/of hak de groenten.

Meng het citroensap en de gembersiroop, voeg de yoghurt, de zeer fijn gehakte stemgember, peper, zout en maanzaad toe, en meng alles.


stap 3

Verhit de boter in een pan, bruin de uitgelekte lamscarrés kort aan (zet de marinade opzij) op hevig vuur, leg ze, met het bot naar boven, in een ovenschaal, overgiet ze met de marinade en laat  20 minuten bakken in de oven. 


Stap 4

Gaar ondertussen de groenten (door ze te stomen of te koken in gezouten water) 

Dek de lamscarrés af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten alvorens ze los te snijden tot mooie koteletjes. 


Stap 5

Serveer de lamskoteletjes met de groenten en de gembersaus.


Tip van de chef

De lamscarrés winnen alleen maar aan smaak als u ze nog langer marineert: zet ze enkele uren in de koelkast en haal ze eruit 30 minuten voor u ze gaat bakken.
 


 

Wat vond je ervan?