Lamscocotte met chorizo

VOORBEREIDING: 20 minuten BEREIDINGSTIJD: 90 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g lamsnek, uitgebeend, in fijne stukjes
  • 100 g pikante chorizo
  • 1 zakje soepkorstjes, natuur (75 g)
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 cl droge witte wijn
  • 5 cl wijnazijn
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  •  ½ eetlepel zacht of pikant paprikapoeder
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 laurierblad
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • fijngehakte platte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1

Snij de chorizo in schijfjes, leg ze in een braadpan en warm ze zachtjes op. Verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Haal de gebakken chorizo met een schuimlepel uit de pan en braad het vlees op een hoog vuur aan in het vrijgekomen vet.

Stap 2

Doe de soepkorstjes in de kom van de mixer, samen met de gehakte teentjes look, de witte wijn, de azijn, de oregano, het paprikapoeder en de komijn.  Meet 40 cl water af, giet een beetje water in de kom van de mixer en mix alles tot je een homogeen mengsel krijgt.

Stap 3

Zodra het vlees gebruind is, voeg je er de chorizo, de rest van het water, het verbrokkelde bouillonblokje en de laurier aan toe. Breng aan de kook, plaats het deksel op de pan en laat anderhalf uur sudderen op een zeer zacht vuur. 

Stap 4

Voeg de fijngehakte peterselie toe en kruid naar smaak.

Stap 5

Dien goed warm op met een groene groente en geroosterd brood.

Wat vond je ervan?