Lamsmuffins

VOORBEREIDING: 20 minuten BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten

Voor 12 stuks: 

  • 250 g lamsfilet (of een restje lamsbout)
  • 125 g champignons 
  • ½ ui
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 80 g geraspte gruyère
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Muffindeeg: 
  • 225 g bloem
  • ½ zakje gist (10 g)
  • 2 eieren
  • 1 natuuryoghurtje (125 g)
  • 5 cl melk
  • 8 cl olijfolie 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).


Stap 2

Snipper de ui, snijd de champignons en het lamsvlees in dobbelsteentjes. 


Stap 3

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, laat de ui, de champignons en het lamsvlees 2 tot 3 minuten kleuren op een hoog vuur, kruid met peper en zout en voeg er van het vuur weg de peterselie aan toe. 


Stap 4

Meng de yoghurt, de olie, de eieren en de mosterd. 


Stap 5

Klop de bloem en de gist met een garde luchtig in een mengkom, maak in het midden een putje en giet er het eiermengsel bij, meng met een vork. Het deeg hoeft niet helemaal glad te zijn. Doe er de inhoud van de pan en de gruyère bij, meng en kruid zo nodig verder af.


Stap 6

Verdeel het deeg over een muffinbakblik met papieren vormpjes en laat 20 minuten bakken in de oven. 
Dien de muffins lauw of koud op tijdens een picknick, als aperitiefhapje of op een buffet.


Tip van de chef

Vervang de champignons eens door erwtjes.

Wat vond je ervan?