Lamssalade met ansjovissaus

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 5 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 lamssteaks
  • 1 Romeinse sla
  • 2 bosjes waterkers 
  • ½ stokbrood
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 4 cl olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Ansjovissaus: 
  • 6 ansjovisjes in olie
  • 8 cl olijfolie
  • ½ citroen
  • 16 takjes platte peterselie
  • 2 koffielepels mosterd
  • 4 eetlepels lauw water
  • peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7).
Snijd het brood in dikke sneden en dan in stukjes, spreid ze uit over een ovenplaat bedekt met bakpapier, giet er wat olijfolie over, meng alles goed en laat 10 minuten bakken in de oven.

Stap 2

Mix ondertussen de olijfolie, de peterselieblaadjes, de mosterd, het citroensap, de ansjovis en de peper tot u een gladde saus krijgt, kruid zo nodig bij en voeg er eventueel nog wat citroensap aan toe.


Stap 3

Verhit een pan zonder vetstof, bak de lichtjes ingeoliede lamssteaks 1,5 minuut langs elke kant en laat ze 1 tot 3 minuten langs elke kant op een matig vuur verder garen volgens de gewenste gaarheid en de dikte van het vlees. Kruid met zout en peper en laat eventjes rusten alvorens te snijden.


Stap 4

Scheur de Romeinse sla in stukjes, verdeel de sla over de borden, doe er de bosjes veldsla, de stukjes lam, de parmesan en de croûtons bij. 
Dien de lamssalade op met de ansjovissaus. 


Tip van de chef

De ansjovissaus versterkt de lekkere smaak van het lamsvlees zonder dat de ansjovis gaat overheersen. 


 

Wat vond je ervan?