Lamsschenkel met pikante pimentón en een duo van aardappelen

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 90 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 lamsschenkels
  • 500 g zoete aardappelen
  • 500 g vastkokende krieltjes
  • 15 cl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 royale koffielepel pikante pimentón (Spaans paprikapoeder)
  • 1 royale koffielepel gedroogde oregano
  • 6 eetlepels sherryazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 °C (stand 5-6).


stap 2

Leng de pimentón aan met 1 eetlepel olie, voeg de rest van de olie, azijn, oregano, zout, peper, sinaasappelsap toe en vermeng.


Stap 3

Was de zoete aardappelen en de aardappelen zorgvuldig, snij de zoete aardappelen in dikke schijven en halveer de aardappelen.
Schik de zoete aardappelen en de aardappelen in een grote ovenschaal, leg de lamsschenkels erop en overgiet met de helft van de marinade.


Stap 4

Bak 1,5 uur in de oven, draai de lamsschenkels enkele keren om tijdens de baktijd en overgiet ze regelmatig met de marinade. 


Stap 5

Heet op te dienen in de ovenschaal, met een groene salade.


tip van de chef

De sinaassmaak komt sterker naar voor in de marinade als u er een afgestreken eetlepel geraspte sinaasappelschil aan toevoegt.

Wat vond je ervan?