Lamssteaks, saus met twee soorten mosterd

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

4 Beoordelingen

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 lamssteaks
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel traditionele mosterd
  • 1 eetlepel mosterd van Dijon
  • 15 cl witte wijn
  • 20 cl verse room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie, laat de fijngesnipperde sjalotten 1 minuut bakken op hoog vuur, dek af en laat 5 minuten verder garen op zeer laag vuur. Giet er de witte wijn bij en laat op gematigd vuur tot de helft inkoken, doe er de room en de twee soorten mosterd bij en laat zachtjes garen totdat de lamssteaks klaar zijn.


Stap 2

Verhit een pan zonder vetstof, bak de lichtjes ingeoliede lamssteaks 1,5 minuten langs elke kant en laat ze 1 tot 3 minuten aan elke kant verder garen op een matig vuur, volgens de gewenste gaarheid en de dikte van het vlees. Kruid ze met zout en peter en houd ze warm.


Stap 3

Giet de saus met de twee soorten mosterd in de pan, maak de braadresten los, kruid zo nodig bij en voeg er peterselie aan toe. 


Stap 4

Dien de lamssteaks op met de saus, frietjes en een salade.


Tip van de chef

Voor een mosterdsaus die perfect in evenwicht is: combineer de traditionele mosterd voor zijn zachte smaak en zijn krokante mosterdzaadjes en de mosterd van Dijon voor zijn pittige smaak.

Wat vond je ervan?