Lauwe tarwesalade met lam

VOORBEREIDING: 10 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  •  500 g lamsfilet in reepjes
  • 300 shiitakes
  • 4 bosjes veldsla
  • 1 of 2 sjalotten
  • 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • 200 g voorgekookte tarwe 
  • 50 g gegrilde hazelnoten
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • 3 eetlepels sherryazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, laat de gesnipperde sjalotten 2 minuten glazig worden op een zacht vuur, voeg de tarwe toe en meng 1 minuut, giet er 45 cl water bij en voeg een verkruimeld bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten koken op een zeer zacht vuur. Haal van het vuur, kruid zo nodig verder af, doe er de bieslook bij en meng.


Stap 2

Maak de champignons schoon en snijd ze fijn, hak de hazelnoten grof. 


Stap 3

Verhit 2 eetlepels olie in een pan, bak de lamsreepjes en de champignons snel aan op een hoog vuur, doe er peper en zout bij en zet opzij.
Giet de rest van de olie en de azijn in de pan, warm lichtjes op en maak de braadresten los. 


Stap 4

Verdeel de veldsla en de tarwe over de borden, doe er het lam met de champignons bij en giet er de lauwe vinaigrette over. 
Dien de lauwe tarwesalade op met het lamsvlees en strooi er de hazelnoten over. 


Tip van de chef

Gebruik geen water om de champignons schoon te maken: borstel ze of wrijf ze schoon met een doek.

Wat vond je ervan?