Mini-lamsbrochettes met halloumi

VOORBEREIDING: 20 minuten BEREIDINGSTIJD: 5 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

  • 200 g lamsfilet in 24 blokjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 knoflookteentje
  • ½  eetlepel fijngehakte verse tijm
  • 80 g halloumi (Cypriotische kaas) 
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper van de molen

Bereiding

Stap 1

 Meng 1 eetlepel olijfolie, de azijn, de geperste knoflook en de tijm, voeg de lamsblokjes toe, meng, dek af en laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.


Stap 2

Ontdoe ondertussen de paprika van de zaadjes en snij in 24 vierkantjes, verdeel de halloumi in 12 gelijke blokjes.


Stap 3

Verhit de grill. 
Stel minibrochettes samen met, voor elke brochette, 2 blokjes lamsvlees, 2 stukjes paprika en 1 blokje halloumi. Overgiet ze met de rest van de olie en grill ze snel aan alle kanten, ongeveer 3 minuten, en bestrooi met peper na het bakken. 


Stap 4

Serveer de warme mini-lamsbrochettes bij het aperitief.


Tip van de chef

Zout hoeft niet, want de halloumi bevat op zich al voldoende zout! 

Wat vond je ervan?