Mini-lamsgebraad gevuld met chorizo en gebakken groenten met chermoula

VOORBEREIDING: 30 minuten BEREIDINGSTIJD: 25 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 4 personen: 
  • 1 mini-lamsgebraad van ongeveer 500 tot 600 g
  • 1 stuk (milde of pikante) chorizo, even lang als het gebraad
  • 1 kg wortelgroenten naar keuze: wortelen in verschillende kleuren, pastinaak, rapen, enz. 
  • 1 grote citroen
  • 1 ui 
  • 4 tot 5 teentjes knoflook
  • ½ bussel platte peterselie
  • ½ bussel koriander 
  • 1,5 koffielepel komijnpoeder
  • 1 snuifje pilipili
  • 10 g boter
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

 

Bereiding

Stap 1

Schil de groenten, snijd ze in blokjes en gaar ze enkele minuten voor door ze te stomen of te koken in zout water.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).


Stap 3

Snijd de chorizo lichtjes door in de lengte om het velletje te verwijderen en stop hem in het gebraad. Bind dicht indien nodig. 
Verhit de boter in een pan en bruin het gebraad snel rondom op hoog vuur, en zet opzij.


Stap 4

Bereiding van de chermoula:
maak een mengsel van olijfolie, citroensap, ui, fijngehakte peterselie en koriander, geperste knoflook, pilipili, komijn, zout en peper. 


Stap 5

Schik de groenten in een grote ovenschaal, leg het lamsgebraad erop, overgiet met de chermoula en laat 25 minuten bakken in de oven. 
Bedek het lamsgebraad met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten voordat u het in plakken snijdt. 


Stap 6

Serveer het met chorizo gevulde lamsgebraad met een groentekrans en Marokkaans brood of griesmeel met boter.


Tip van de chef

Om het lamsgebraad makkelijker te kunnen snijden, kunt u het dichtbinden door er een wat touw errond te knopen, te beginnen aan de twee uiteinden van het gebraad.

Wat vond je ervan?