Pides (Turkse pizza) met lamsvlees en yoghurtsaus

VOORBEREIDING: 20 minuten BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Toevoegen aan favorieten

4 Beoordelingen

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 g lamsgehakt 
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 1 vers rood of groen chilipepertje
  • 1 eetlepel citroensap 
  • 3 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 2 kant-en-klare pizzabodems (2 x 260 g)
  • 200 g dikke Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels pijnboompitten 
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • 1 eetlepel olijfolie (facultatief) 
  • Zout en peper uit de molen

 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7). 


Stap 2

Schil de ui, ontpit paprika en tomaten, snijd ze in blokjes, meng met het lamsgehakt, de tomatenpuree, de ras-el-hanout, de zeer fijngehakte chilipepertjes, peper en zout tot een homogeen mengsel.


Stap 3

Rol de pizzabodems uit en snijd ze in twee. Laat ze op het bakpapier liggen en bestrijk de randen met geklopt ei. Schep de vulling over de lengte van de pizzabodem maar houd de randen vrij, plooi ze een beetje naar binnen en vorm de uiteinden tot een punt, bestrijk opnieuw met het geklopte ei en bestrooi de vulling met de pijnboompitten.


Stap 4

Leg de vier pides met hun bakpapier op de ovenplaat en laat ze 12 minuten garen in de oven.


Stap 5

Meng ondertussen de yoghurt met het citroensap, 1 eetlepel fijngehakte munt, zout, peper en olijfolie.


Stap 6

Dien de pides warm op en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met de yoghurtsaus en een groene salade.


Tip van de chef

Dit heerlijke Turkse gerecht laat zich makkelijk delen en is dus het ideale aperitiefhapje.

Wat vond je ervan?