Sloppy Joe met lamsvlees

VOORBEREIDING: 15 minuten BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Toevoegen aan favorieten

1 Beoordeling

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 stuks:

  • 500 g lamsgehakt 
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 8 kleine (of 6 grote) burgerbroodjes 
  • 6 tot 8 plakjes cheddar
  • 35 cl tomaten passata
  • 4 eetlepels (gewone of kruidige) ketchup
  • 1 eetlepel Engelse saus
  • 1 afgestreken eetlepel cassonade 
  • 1 koffielepel scherpe mosterd
  • Enkele druppeltjes Tabasco 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding

Stap 1

Verhit de olie in een grote sauteerpan en laat de gesnipperde ui, het lamsgehakt, de geperste knoflook en de ontpitte paprika in blokjes enkele minuten bruinen op hoog vuur. Maak het vlees rul met de spatel en voeg de passata, de ketchup, de Engelse saus, de cassonade, de mosterd en 10 cl water toe. Meng en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur. Kruid bij indien nodig en voeg Tabasco toe.


Stap 2

Verwarm de broodjes voor in de oven of in een toaster, beleg ze genereus met de bereiding, dek af met een plakje cheddar en leg het hoedje van het broodjes erop. 


Stap 3

Serveer de "Sloppy Joe" met lamsvlees met aardappelkwartjeswedges en een groene salade. 


Tip van de chef

Deze originele hamburger eet je met bestek!

Wat vond je ervan?