WOENSDAG ... LAMDAG!Woensdag is geen eenvoudige dag: de week is wel al goed gevorderd, maar het weekend is nog niet in zicht en de koelkast geraakt stilaan leeg ... Wel, wij maken komaf met dat gevoel! Met lamsvlees bereidt u snelle, eenvoudige en creatieve gerechten. Wedden dat het uw woensdagen op z'n kop zal zetten?

Om het Europees lamsvlees in de kijker te zetten, startten de Franse, Ierse en Engelse beroepsverenigingen een informatie- en promotiecampagne die wordt gefinancierd met de steun van de Europese Unie. Die campagne kreeg de naam 'Lam. Lekker. Makkelijk. Fun'.
 
Lamsvlees is modern, feestelijk, creatief en fun en is geschikt voor elk moment van de week! Ideaal dus om met plezier aan de slag te gaan in de keuken en de dagelijkse sleur even te vergeten. Al drie jaar lang laat deze campagne zien hoe we het beste kunnen halen uit een stukje lamsvlees: het is eenvoudig te bereiden en heerlijk van smaak, ideaal dus voor al uw culinaire hoogstandjes!
 
Wij helpen u uw culinaire woensdagsleur te doorbreken! Ontdek onze recepten met lam en geef uw dagelijkse kost opnieuw een boost!
 
Lamsvlees is heerlijk, maar dat is lang niet alles! Weet u hoe belangrijk de schapenteelt in Europa is? Bekijk hier onze leuke en ludieke filmpjes en ontdek er alles over!

KOKEN MET LAM IS ZO GEMAKKELIJK DAT HET ZELFS LUKT IN DE MEEST EXTREME OMSTANDIGHEDEN

   
   

DÉ PLEK WAAR JE ALLES TE WETEN KOMT OVER LAM

LAM. LEKKER MAKKELIJK EN FUN, IS EEN CAMPAGNE
GEFINANCIERD MET DE STEUN VAN DE EUROPESE UNIE.


De snelle en makkelijke seizoensrecepten van topchefs zetten je alledaagse gerechten op zijn kop. Dankzij onze handige tips weet je in de slagerij meteen welke stukken te kiezen. Je leest er hier alles over!

Je ontdekt hoe cruciaal de rol van duurzame schapenkwekerijen is voor onze economie en in het bijzonder deze op het Engelse, Ierse en Franse platteland.

Deze campagne, met de financiële steun van de EU, is het resultaat van nauwe samenwerking tussen drie voedsel- en landbouworganisaties in het VK, Ierland en Frankrijk.


Lamsbrochettes met auberginekaviaar en yoghurtsaus met munt

Ceylon lamscurry

Lam, Bo Bun


AHDB is de Engelse beroepsvereniging voor vee en vlees. AHDB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de valorisatie van de Engelse runds- en lamsvleessector.

http://www.ahdb.org.uk/

De Irish Food Board promoot al sinds 1994 de Ierse voedings-, dranken- en tuinbouwindustrie. Een eerste prioriteit is de reputatie van Ierland als wereldleider in veilige, duurzame landbouw en voedselproductie uitbouwen en haar toppositie in de markt versterken. Daarnaast willen we ook het concurrentievermogen van onze sector vergroten door innovatie en capaciteitsuitbreiding. Bovendien willen we ook doelgericht onze export naar markten met een groot potentieel verdiepen, maar evengoed onze positie op het thuisfront verstevigen. Met het uitgebreide ontwikkelingsprogramma Origin Green, dat Bord Bia in 2012 lanceerde, focussen we op duurzaamheid om zo de goede naam van de Ierse voedings- en drankenindustrie verder te versterken.

http://www.bordbia.ie

Interbev is de Franse beroepsvereniging voor vee en vlees. Op 9 oktober 1979 werd ze opgericht door de organisaties die de vee- en vleessector vertegenwoordigen. Officiële erkenning volgde met het decreet van 18 november 1980. Onze rol is de gemeenschappelijke belangen van de landbouw en de industriële, artisanale en commerciële activiteiten binnen de sector te verdedigen en te promoten.

http://www.interbev.fr